Friendly Friends

October 21, 2013

Review Photographer: Wani Awin (dan kenapa anda perlu memilih photographer perempuan)

assalamualaikum

Mode: Bridezilla

oh hi brides to be out there! kali ni saya nak review tentang seorang photog perempuan yang juga merupakan rakan sekolah saya. sebelum tu, saya nak highlight sikit sebab kenapa saya rasa photog perempuan ni bagus untuk wedding. bukan nak cakap lelaki tak bagus, lelaki pun bagus, tapi ni hanya pendapat umum okay. no offense :)


Pertama, kita akan kurang segan dengan photog perempuan. bayangkan kalau kita diminta untuk bergambar dalam bilik dengan suami kita dan ada lelaki lain sedang mengarah dan memerhati? erk, janggal semacam je bunyinya. haha. itu bayangan saya. mesti rasa kaku semacam je. tapi kalau dengan photog perempuan, kita akan rasa lebih secure sebab dia perempuan. sama jantina dengan kita. dan pastinya segan tu kurang sikit. betul tak? hehe

Kedua, secara dasarnya, walaupun hati setiap manusia tak sama, perempuan tetap perempuan. saya rasa, photog perempuan lebih tahu apa yang kita nak. pose macam mana, setting macam mana. kannn? hehe. mungkin ada betulnya, tapi mungkin juga tak betul. kan saya dah cakap, ni hanya pendapat saya aje.

Dan ketiga, perempuan lebih detail berbanding lelaki. perempuan lebih nampak small details berbanding lelaki. benda yang kita rasa penting mungkin bagi lelaki tidak penting. kesimpulannya, saya tetap akan memilih photog perempuan untuk wedding saya nanti Insyaallah :)

Ni antara karya Wani:

1. Engagement Day






2. Solemnization:




3. Outdoor photoshoot



4. Maternity Shoot




5. Convo Photoshoot





Untuk review lagi banyak gambar, boleh lawati:
Blog: http://waniawin.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/waniyusop

TEMPAHAN UNTUK TAHUN 2014 SUDAH DIBUKA.
SILA CONTACT SENDIRI DENGAN TUAN EMPUNYA BADAN
KUALITI GAMBAR TERJAMIN, 
KEPUASAN HATI TERJAGA



saya rasa, Wani ni ambil tempahan untuk semua negeri. Contact dulu,  okay? :)

9 comments:

Vee Lea said...

Kalau photog lelaki, prempuan yang awkward. Kalau photog perempuan pulak, lelaki tak awkward ke? Hewhewhew.. But to me, photog lelaki lbh bgs. In terms of editing and settings, I prefer guys. Friends and family sy pun byk official photographers, and I can say guys are better. Hewhewhew.. Pendapat kita berbeza kan ^^,

hazlina azmi said...

pic semua cantik2.....blogwalking,jemput follow blog saya ye...http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

lovelyadibah said...

hey! awak pun b2b 2014 :) salam perkenalan :)

lovelyadibah said...

salam awak diba pun b2b 2014 :) salam perkenalan :)

adrianna syaz said...

Salam kenal..b2b dr ipoh..sya folo blog kira..dr ga yui...:)

Isabel Diaz said...

Pandainya dye ambik gambar.

Isabel Diaz said...

Pandainya dye ambik gambar.

Azhafizah Md Nor said...

cantik gambar gambar di shoot.

waniawin said...

kirah thanks much! hehehe