Friendly Friends

October 18, 2013

Review Drama Korea: Answer to 1997 (Reply 1997)

assalamualaikum

sape pernah tengok drama ni angkat tangan? yang those yang suka lovey dovey and first love thingy macam I, drama ni wajib tengok! at the end of the drama, dia akan bagitau kenapa kebanyakan dari kita tak mampu lupakan cinta pertama. walaupun kita dah ada yang steady, kita tetap rasa sesuatu pada yang pertama, walaupun bukan lagi cinta. ye dak ye dak? 

cerita ni berlatarbelakangkan tahun 90an, yang mana hero dan heroin ni membesar sama-sama. tapi mulanya hero je yang terjatuh hati. ala, kan orang cakap kalau lelaki dan perempuan berkawan mesti ada yang tersasar thingy tu.. tapi tak semua friendship antara lelaki dan perempuan macam ni. ada je yang telus dan tulus dan tak melibatkan feeling pun. konflik antara relationship hero dan heroin ni mula bila abang hero pun sukakan the sama girl. lepastu, this boy pun nak jauhkan diri macam tu la. sound cliche tapi cara olahan dia menarik! membawa kita ke alam persekolahan cenggitu. haa...

ni antara babak yang saya paling suka!


so girls kat luar sana, ini menjelaskan kepada ada akan reason seseorang lelaki yang tiba-tiba menjauhkan diri dari anda. tak semua, tapi logik la jugak. dia dah kena reject, nak tunggu apa lagi ye dak?

dan sila tengok gambar-gambar di bawah. saya cukup suka apa yang dia cakap! Sila baca subtitle setiap gambar sebab dia berturutan.




























gigih Joyah mem-printscreen. tapi dah suka dan nak share nak buat macam mana? haha. eh ni bukan review. lepas ni kita review. nak google color palette jap. bye

2 comments:

Faris Farina said...

penah tengok ! :D tp tgk gituu2 je sbb tak menghayati :3 n tak paham . housemate sorang addict sangat tgok cite ni, ntah berapa kali dia tengok :3

Qira said...

@faris farina:
best la :)) ce awak try tengok. kompem terawang. haha