Friendly Friends

September 1, 2013

Taksub sangat dengan Produk Kecantikan..dan Jualan Pahang Pharma Vitamin C MURAH with free gifts

assalamualaikum

dah lamaa sangat since muka saya tak naik jerawat banyak-banyak melainkan saya kurang tidur atau PMS. tapi lumrah manusia tak pernah puas hati, kan? asyik nak kulit putih mulus halus cerah berseri sangat sampai segala macam benda nak telan atau nak tonyoh kat muka. dan saya pun tak terkecuali. sobsobsob. kecewa juga dengan diri sendiri.

saya tak pernah apply sebarang cream di muka saya, tak kira siang atau malam melainkan krim sabun beras. rutin penjagaan kulit saya selama ni mudah sangat, cuci muka guna sabun beras, scrub muka dengan St. Eves tu lepas tu kalau rajin, seminggu sekali saya akan pakai charcoal mask untuk buang blackhead kat muka. bedak muka yang saya pakai hanyalah bedak powder Johnson baby, tu pun kalau saya terasa nak berbedak. tak pernah saya pakai BB cream CC cream atau sebarang produk kecantikan dan penjagaan kulit lain. 

tapi...

macam saya cakap, lumrah manusia yang tak pernah puas hati telah menyebabkan saya meringankan tangan order Pahang Pharma Vitamin C tu. ramai yang saya baca review dan nampak kesannya. tapi saya, makan baru 4 biji tapi jerawat melambak naik kat muka dalam tempoh 4 hari la. frust sangat. mungkin ni tindak balas dengan kulit, mungkin juga tanda bahawa vitamin ni tak sesuai dengan saya. yelah, dah biasa cuci dengan sabun beras murah RM5 je, sekali telan vitamin C, terus dia react. dan reaction dia buat saya tak selesa! :(



antara sebab saya consume vitamin C adalah untuk menghilangkan pipi merah saya tu. tak sukaa. macam budak sangat pipi merah. takde jerawat pun. tapi dia memang merah. nak nak bila saya panas sangat, sejuk sangat atau mengantuk.



waaaa stressnya! dia naik jerawat jerawat halus kat muka saya. hari tu masa guna tanaka pun muka jadi bagi bad reaction juga. tapi saya stop consume vitamin ni untuk few days, dan kulit okayy sikit la.



alhamdulillah okay sikit cuma bila cuci muka tu, terasa jugakla yang kulit kasar sebab jerawat mula kecut. tobat tak consume apa apa dah. haha. 

disebabkan masalah ini, saya nak jual Pahang Pharma Vitamin C saya yang berbaki 96 biji ni kepada sesiapa yang nak cuba. boleh google cemana rupa dia dan apa khasiat dia. kulit dan keperluan kulit kita ni tak sama. dia tak sesuai dengan saya, tapi sesuai je dengan orang lain, mungkin juga sesuai untuk korang. hehe

saya beli dengan harga RM50 sebotol untuk 100 biji. saya baru makan 4 biji, dan nak jual dengan harga RM40 sahaja, PERCUMA sebekas krim bekas worth RM10 dan seketul sabun glutakojic 3 layers worth RM10. total price including pos laju :RM45 sahaja. much win, kan?

kalau berminat, boleh sms saya di 019-5219267. tengkayuuuu!

UPDATE: TAK SAMPAI 24 SAYA POST, DAH ADA YANG BOOKED DAN BAYAR
STATUS: SOLD OUT

5 comments:

Mieya Atiera said...

Mieya berminat nak beli !

Rochelle Skin Expert said...

Salam,

Perkenankan kami untuk memperkenalkan produk kecantikan terbaru.

Dr Rochelle Skin Expert adalah produk kecantikan yg dapat mengatasi berbagai problem kulit yg anda alami seperti:

menghilangkan jerawat
menyamarkan dan menghilangkan flek
menghilangkan bekas jerawat
memutihkan kulit
menutrisi kulit wajah
meremajakan kulit
mencegah penuaan kulit dan mencegah keriput.

Rochelle skin expert sangat aman digunakan, telah lulus tes lab singapore,100% free mercury. mengunakan bahan2 berkualitas, yg di impor dr swiss dan singapore.

Paket DR Rochelle Skin Expert terdiri dari :

facial cleanser (soap)
clarity toner (toner)
instantly perfect BBcream with spf 50 (day cream)
brightening repair night cream (night cream)

Informasi dan Pemesanan Hubungi :

sms : 0812-9613-1999
Pin BB : 265E2611
www.thebeautylock.com

.::: Princess MOMOY :::. said...

bagusnya skin u
skin momoy ni tersangat lah manja

Izza Sakura said...

Cantiknya kulit,jln2 jap baca review vit ni

NOR FAZIRAH said...

boleh saya tau labuh untuk tinggi macam kita ni? saya pon tinggi 149cm. kementot. hehe..