Friendly Friends

June 21, 2013

Need Your Opinion: Which Color Suits Me Most?

assalamualaikum

pening saya memikir warna tema nanti. bukan apa, saya peminat warna pastel, terutama sepupu sepapat pink, peach dan champagne, tapi family dan ramai kawan saya sokong kalau saya ambil warna terang, macam merah, ungu terang atau emerald green. pening dibuatnya. bukan apa, kalau dah ada warna tema, senangla saya nak mula buat persediaan sikit-sikit, macam beli goodies bag dan sebagainya.

apa pendapat korang?

saya lebih sesuai warna pastel ke, warna terang?

mula-mula saya fikir, belah saya nak guna warna terang, belah Amir boleh guna warna pastel sebab dia kan tentera. tentera kan kena pakai baju istiadat warna putih depa tu. kalau dia pakai baju warna putih, takkan saya nak pakai warna terang tiba-tiba kan. tapi semalam dia bagitau, baju dia bukan macam navy yang putih semua sebab dia darat. darat ada sampin warna ala-ala emerald green. kalau macam tu, better saya pakai baju warna emerald la kan? kang janggal sangat pulak kalau warna lain. betul tak?


ni rupanya emerald green tu. selain tu, Scha dengan Awal pun ada pakai emerald green untuk wedding depa.

tapi kalau boleh pilih, saya suka design macam ni:


 
 pictures credited to Google

nampak sangat verangan nak jadi princess kan! haha. dah alang-alang dia dah bersut,  takkan kita nak kebaya pulak. bila lagi nak pakai dress.

macam mana readers, apa warna yang sesuai dengan saya? warna terang ke, pastel? tapi saya macam nekad jugakla nak pakai emerald green ni untuk belah Amir nanti. pendapat, please!

btw, jangan cadangkan biru ya. tiffany blue ke, baby blue ke, royal blue ke, apa sahaja yang blue-blue, saya memang tak minat! hehe

3 comments:

Haruno Hana 하나 said...

nude colour ala2 warna tanah? cantik juga tu :D suka design yg kedua :)

Isabel Diaz said...

Gambar kedua tu cantik

MieNielKaiRa said...

desingn kedua tu siyes ohsem . pilih colour emerald green + cream @ yellow cantik gak :D