Friendly Friends

April 9, 2013

Sabun Glutakojic untuk Memerahjambukan Kulit?

assalamualaikum

nama je penjual sabun beras berkolagen, terlampau seronok berniaga sampai stok tak ada untuk diri sendiri. sekarang guna sabun glutakojic 3 layer yang macam kek lapis tu. ada warna oren, ada warna reddish pinkish dan jugak warna putih

rupanya, dalam lebih sebulan pakai, baru aku tahu fungsi setiap layer. layer putih untuk mencerahkan kulit, sebab dia diperbuat dari beras jasmine. bila dah cerah, selalunya parut jerawat akan nampak pudar. layer oren pulak untuk menghaluskan kulit, memandangkan dia diperbuat daripada betik. yang aku nak fokuskan sekali ialah layer pink tu. roselle. rupanya bila digabung, kulit halus (layer oren), kulit cerah (layer putih), khasiat pink tu adalah untuk memerahkan muka. kira kalau muka putih lepas tu merah-merah, nampak macam berseri la. ha, 3 dalam satu. sebab tu dia mahal dari sabun beras.

aku tak tau la nak cakap mana lagi bagus. cadangan aku macam ni la, kalau kulit berjerawat dan perlu rawatan untuk kecutkan jerawat serta pudarkan parut, gunalah sabun beras. bagus jugak untuk mengawal kulit berminyak. yang penting, dia tak mengeringkan kulit. tapi kalau kulit dah okay cuma nak improve lagi, boleh guna sabun glutakojic ni. ni gambar terbaru aku dalam proses guna sabun gluta ni. gambar memang terbaru ya, tak sampai usia seminggu lagi




okay yang ni bukan tempoh seminggu. ni rasanya dalam tempoh sebulan


 toksah gelakkan aku pulak. ni masa menggila. paw spec amir masa dia tengah drive. dia ada dua, aku pakai la satu. silauu. hehe. fokus tang kulit. masa ni hanya pakai bedak powder Johnson warna pink tu aje




this is totally me with my barest skin. haha. semalam punya gambar. lepas cuci muka, terus suruh roommate tangkap gambar. gelap tu tak boleh nak buat apa la kan, hari-hari berjemur. Jitra panas tau

jadi, pilihan terletak di tangan anda sama ada nak guna sabun gluta atau sabun beras. kalau nak dapatkan sabun gluta, aku ada 3 ketul je lagi sebab seketul tu nak pos dengan pemenang GA yang mana aku jadi sponsornya. aku nak jual RM12 je seketul untuk 60gram punya. nak tak? pm di 0195219267. kalau facebook Qirah Isa, kalau tinggal komen sini pun boleh jugak. bai baiiii


sabun beras pun stok sentiasa ada. cuma krim dah habis tak sempat nak restock. kalau nak cuba, better guna sabun dan krim sekali. sabun harga RM5, krim RM7. insyaALLAH berkesan. rakan-rakan cikgu di sekolah pun dok order lepas aku bagi tester hari tu. Alhamdulillah

4 comments:

JaSSNaNi said...

camne rupa sabun dan krim tu ye? boleh tunjukkan tak?

JaSSNaNi said...

ok.. terima kasih apload.. macam nak try lah... nanti akak masuk fb dulu.. senang komen sana gak kan..

Isabel Diaz said...

Patut r muka akak berseri-seri.. (^_^)

Qira said...

@isabel:
seri apanya..kusam je. rasa maam nak consume vitc la..haha