Friendly Friends

March 2, 2013

Promosi Mistine BB Cream, Krim Sabun Beras, Sabun Beras Berkolagen dan Sabun Glutakojic

assalamualaikum

nak berkahwen ni pandai pulak perkenalkan kat orang pasal skincare. yelah. bukan kita je nak kulit lawa kan? hehe. sebelum tu, kita berkenalan dulu dengan Mistine BB Cream ni

Mistine BB Cream

Ada dua jenis. satu yang gold satu yang wonder cream punya. saya jual yang Wonder Cream punya. berikut adalah keistimewaan Mistine BB Cream ni. kotak dia warna ungu ya
1. Menutup segala cela dan noda yang ada di muka, macam blackhead, whitehead, pigmentasi, tona kulit tidak sekata, jerawat, parut-parut jerawat dan lingkaran hitam bawah mata
2. Tidak menyumbat pori-pori
3. Natural look, tak bertepung macam tepung gomak. hikhikhik
4. Boleh digunakan sebagai bedak asas atau concealer (penyamar noda) 5. Melembap dan menghaluskan kulit
6. Menggalakkan regenerasi kulit untuk kulit tampak muda selalu.
7. SPF 30nya melindungi kulit dari sinar UV yang membahayakan
8. Melambatkan penuaan (merawat kedut)

9. Mencerahkan kulit
10. Tekstur ringan sesuai untuk cuaca panas macam kat negara kita ni

Harga pasaran: RM35
Harga saya: RM30 termasuk pos. tawaran terhad sehingga hujung Mac sahaja. lepas Mac, harga RM30 tidak termasuk postage.

Sabun Beras Berkolagen

saya pernah buat review pasal sabun beras berkolagen ni kat sini

jom kita tengok semula apakah keistimewaan sabun beras berkolagen ni

1. 100% semulajadi
2. Sesuai untuk semua jenis kulit (kulit jerawat, jeragat, pigmentasi, parut-parut, kusam, gatal-gatal, kesan matahari, masalah resdung dan lebam bawah mata)
3. Memutih, melembab, mencerah dan menjadikan kulit lebih muda
4. Menyejuk dan menyekatakan kulit
5. Sesuai juga di bahagian pelipat/celahan kulit badan
6. Sesuai untuk lelaki dan wanita
7. Sabun ini berkualiti tinggi kerana amat berbeza dengan sabun beras yang lain kerana diperbuat daripada BERAS JASMIN Gred A
8. Sabun Susu Beras pertama yang mengandungi campuran kolagen yang amat baik untuk kulit.


boleh baca link yang saya bagi di atas untuk penerangan bergambar. hehe

Harga Seketul: RM5
Harga sedozen (12 ketul): RM40.00 SAHAJA

Krim Sabun Beras

ha! ni yang saya cari selama ni. krim sabun beras yang amat sesuai dijadikan pelembap. sebelum ni biasa pakai, tapi bila nak cari lagi, orang jual tu cakap dia tak ambil stok dah. cari punya cari, hari ni saya jumpa balik dengan pembekal. bagi pengguna sabun beras, saya rekemen agar anda guna sekali krim ni untuk hasil yang maksimum. bangun pagi kulit rasa lembut-lembut gebu gitu! pastu rasa kulit makin glow. try la!

Harga sebekas: RM10

Sabun Glutakojic

New product in the House! saya pun sekarang ni guna sabun glutakojic ni. ada 2 jenis, satu yangada 2 layer, satu lagi 3 layer. saya hanya jual yang 3 layer. warna oren tu betik, warna ungu-ungu merah tu roselle, warna putih tu beras jasmine. 

Kandungan Sabun Glutakojic:
A. Glutathione
Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentasi, jerawat, parut jerawat, age spots dan freckles. 
B. Kojic Acid
kojic acid lebih efektif daripada agen pemutihan yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. Kojic acid selamat dan tidak mendatangkan efek yg berbahaya seperti hidroquinon tu. Ia adalah natural ekstrak yang mencerahkan cela-cela dan parut.


Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih cerah, muda, glowing dan kulit sekata tanpa apa-apa masalah kulit dari sehari ke hari. Formula unik ini akan membuatkan kulit kelihatan lebit cepat cerah, jerawat parut dan cela2 dimuka dapat dihilangkan.


Kebaikan:
1. Menghilangkan jerawat, parut, pigmentasi, stretchmarks dan  cela
2. Mengurangkan kedut serta menegangkan kulit muka
3. Mencerahkan kulit yang kusam, termasuk bahagian-bahagian badan
4. Menyamaratakan tona kulit
5. Menghilangkan hitam di bahagian ketak dan paha
6. Menghilangkan lebihan minyak di muka
7. Menjadikan wajah lebih putih berseri
8. Melicinkan kuit
9. Menghilangkan whitehead dan blackhead
 
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit berminyak.

Harga pasaran RM25-35 seketul. 
Harga saya: RM20 sahaja

Nota Tambahan:

Readers sekalian boleh google untuk dapatkan testimonial tentang produk-produk yang dinyatakan ni. Lain orang kan lain hasilnya. tapi setakat yang saya jumpa, semuanya bagi testimonial yang bagus-bagus belaka

Berminat?
Boleh emel saya di shaqirah_blue90@yahoo.com
Atau pm saya di facebook, Qirah Isa
Atau paling cepat, sms di 019-5219267

  

1 comment:

Anonymous said...

Hi mates, how is all, and what you would like to say concerning this piece of writing,
in my view its actually awesome in support of me.

Feel free to visit my web-site; ford ranger