Friendly Friends

November 3, 2012

Promo: Sabun Beras

assalamualaikum

kali ni nak kasi review sikit pasal sabun beras Thailand tu. penah tak aku cerita yang aku dan family sekarang adalah pengguna sabun beras ni?  ya, ia murah, selamat digunakan dan berkesan! itu paling penting. dulu aku takut jugak nak guna, tapi sekarang ni bila tak guna rasa tak lengkap hidup. percaya tak aku cakap?

dulu, aku mengalami masalah jerawat yang amat teruk. terutama zaman sekolah menengah. guna pencuci apa pun serba tak kena. makin memercik jerawat di muka. sebagai seorang remaja, tentu saja aku rasa rendah diri untuk tampil di khalayak! tanya kawan sekolah menengah aku betapa teruknya jerawat di muka aku masa zaman sekolah menengah.



Malu sebenarnya nak tunjuk gambar masa tingkatan 4 ni ha. masa ni kat SBPI Mersing, wakil sekolah ke English in Camp. tak confident betul masa tu. senyum pun tak reti. muka dull masyaALLAH. 



Ni gambar taun lepas kot. ntah. tak berapa ingat. tapi jerawat masih lagi bertitik-tolak menolak sakan di muka. masa ni sebenarnya aku on off guna sabun ni. sebab dok tukar-tuka dengan Syahirah. tapi Rapeah cakap, masa aku guna sabun beras ni, muka aku glow! hebat tu. bukan senang nak dapat pujian. sekurang-kurangnya, masalah jerawat tak sekronik dulu



Sekarang yeyey walau tak berapa nak comel, tapi kulit makin okay yeyey! picit pipi toing toinggg!


sudah berkeyakinan untuk buat muka eksaited masa bergambar


terus berubah ayu ayu gitu



dua gambar di atas adalah gambar aku tanpa bedak. terima kasih sabun beras!

kakak aku pulak ada masalah yang lagi teruk. jerawat dia mula naik masa umur dia 19 kot. katanya sebab mula guna pencuci muka. sebelum tu tak guna okay je kulitnya. tapi sekarang sejak dia guna sabun beras jugak, kulit dia makin okay

ni aku listkan kelebihan lain sabun beras ni

1. mengurangkan minyak di muka. mula-mula cuci tu memang pedih sangat. kulit rasa panas. tengok cermin, merah betul muka aku. tapi lama-lama tu, tak rasa pedih dah. muka pun tak berminyak sangat.
2. menegangkan muka. aku betul-betul suka muka aku lepas dicuci. rasa macam balik zaman mudo-mudo dulu. 
3.  kulit bertambah cerah. ya para gadis di luar tu yang nak putihkan kulit, tak perlu belanjakan duit beli pencuci muka mahal-mahal. guna ja sabun beras ni ha. 

antara lain, ni kelebihannya:

1. 100% semulajadi;
2. Sesuai untuk semua jenis kulit (kulit jerawat, jeragat, pigmentasi, parut-parut, kusam, gatal-gatal, kesan matahari, masalah resdung dan lebam bawah mata);
3. Memutih, melembab, mencerah dan menjadikan kulit lebih muda;
4. Menyejuk dan menyekatakan kulit;
5. Sesuai juga di bahagian pelipat/celahan kulit badan;
6. Sesuai untuk lelaki dan wanita;
7. Sabun ini berkualiti tinggi kerana amat berbeza dengan sabun beras yang lain kerana diperbuat daripada BERAS JASMIN Gred A;
8. Sabun Susu Beras pertama yang mengandungi campuran kolagen yang amat baik untuk kulit

disebabkan keberkesannya, aku nak jual sabun ni kepada sesiapa yang berminat untuk mencuba. tak salah cuba sebab murah, tu prinsip aku. boleh dipinjam prinsip ni. hehe. aku dah survey harga pasaran, dan ni pulak harga aku:

1. Sabun beras


RM 4.00 seketul
ada yang aku tengok jual sampai RM10.00 seketul

update: OUT OF STOCK

2. Sabun beras bercollagen (ini yang aku guna sekarang)

RM5.00 seketul
di tempat lain, ada jual hingga RM25.00 seketul. sangat tidak munasabah

UPDATE: SABUN DAN KRIM BERAS, RM20 SAHAJA TERMASUK POS

Sila tambah harga pos iaitu RM6 bagi semenanjung Malaysia dan RM10 bagi penghantaran ke Sabah dan Sarawak. pembelian secara borong adalah amat dialu-alukan.

berminat?
email me at shaqirah_blue90@yahoo.com
atau pm ke Qirah Isa di facebook.

SMS SEGERA: 0195219267

15 comments:

nik said...

thank you :) i pun tengah cuba nak guna sabun ni but then aga cuak sebab produk dari thailand.hehe.takut muka rosak lah macam2 lah sebab muka i tak der jerawat pun.tapi saje nak guna sebab rasa macam best je guna sabun susu beras ni

Anonymous said...

i pon rasa pedih ouchhhh.kak leh tanye bape lama akn hilang rasa pdih tu smiggu ke 2 mnggu ke?tq

Qira said...

nik: mulanya rasa macam tu jugak. ehehe. tp fikir2 balik, org thailand ni kulit lawa2 apa. haha

anon: sy hari tu dalam seminggu dh hilang. mula2 dia pedih, rs panas je kulit.tp lepas tu alhamdulillah ok. smpai sekarang serasi dengan kulit

Anonymous said...

Saya nak order :D

Anonymous said...

saye dah gune sabun ni & ni minggu ke-3 saye..still ade rase pedih2 kat muke??ramai yang kate rase pedih tu dalam seminggu dua je.tp saye pakai dah 2 mggu lebih pon still rase pedih.sebab x serasi ngan kulit saye or ape ye?

yanee92 said...

salam..sis,camne nk order ye??

yanee92 said...

salam..sis,camne nk order ye?

Anonymous said...

salam..sis,camne nk order ye?

Apple_gyu said...

Hye .. sye pun tengah cuba juga sabun ni .. tapii boleh ke hilang parut jerawat kat muke sye ni ? tpii bile pkai sabun ni memg segar laa muke .

Anonymous said...

hye dear, still lg ke ngan bis sabun ni??klu masih, sy bminat nak beli..klu boleh, just search sy di fb k..safuraa binti abdul rashid..

NurinSyahirah said...

Sabun ni memang syok. saya pun guna. lembut je lepas guna tu.ada yang cakap tadi lepas guna kulit rasa pedih2 sikit kan ? tu normal sebab mungkin dia tengah nak baiki awak punya kulit. saya dulu pun jerawat banyak la sangat. bila first guna,memang tersangat pedih la tempat berjerawat tu then saya letak pulak serum secret garden. rasa mencucuk2. tapi kejup je la. And alhamdulillah dah okey muka saya. tapi ia akan selalu pedih if tempat tu bermasalah untuk baiki kulit tu la. tq. -cik sha

akmal farhan said...

Sye pun dh Cuba pakai sabun Ni..pedih Tu mmg la pedih..tpi mngkin Tu proses nk buang kulit mati..klau pkai sebulan Insya-Allah elok la...stu g sabun Ni boleh putihkan muka..selamat mencuba

syahirah said...

SKARANG SY DLM PROSES MEMUTIHKAN KULIT N MNGHILANGKAN JWARAWAT..BNYAK DH PRODUK SY GNE..SMPAI NAIK FEED UP DH..SKARANG SY GNE SABUN SUSU BERAS YG DJUAL OLEH KWAN SEKOLAH SY..MUJARAB...TRY LA PAKAI KLAU NK TAU KESANNYE..:)

Nur Aqilah said...

kak em saya nak tanya, saya ni baru berbelasan tahu tapi kenapa kulit saya gatal then mengelupas? pstu bila pakai pencuci muka msti rasa pedih :( notice me ASAP kak plss

miyoko nurizza said...

Saya pulak kenapa pakai timbul byk jerawat?? Huhu