Friendly Friends

July 31, 2012

Budak Jangan Nakal

assalamualaikum!

nampaknya aku dah free sikit untuk update sikit. semuanya serba sedikit. sedikit sedikit kan lama-lama jadi bukit...

jom layan dulu gambar-gambar yang ditangkap dalam masa sehari dua ni!



kedua-dua gambar di atas adalah gambar akujanji bertulis aku aku tulis dan murid-murid kena tulis. kira ground rule la. aku amalkan sistem kecemerlangan peribadi, marks will be given for pupils  who show interest in my class, behaving so well and excellent! be good pupils. my eyes on you.


aku tak sampai sebenarnya nak tulis tinggi-tinggi! HAHA. a real HAHA for me. jadi ta ada pilihan, kena tulis sebelum budak masuk so that aku boleh menginjat atas kerusi. 
 

ha, buat kerja tu! lukis orbit planet tu, bukan tengok kamera.
 

go girls!
 

i love seeing this photo. semangat ye kamu semua. habis barang makmal kamu guna untuk lukis orbit. takpa-takpa. jangan pecahkan sudah. its good for you to explore. 
 

bunsen burner pun banyak gunanya
 

as i love flowers, i made this thing specially for them when they answer my question. kira bagi ranking la. tapi in a cute way :)
 
 mata makin mengecl, dagu makin berlapis. bahana tidur petang. mungkin dah tiba masa untuk cikgu tolong diri sendiri. cukup-cukupla sekadar berangan tapi tak ada tindakan, bak kata Amir.

jangan nampak yang indah saja. aku memag alami masalah budak-budak hyper sampai ada masa, aku pancit nak tegur. aku tau, budak-bidak, lagi kena marah, lagi nak memberontak. mula-mla depa takut, lama-lama depa menyampah. aku tak tau nak buat macam mana. honestly, ni pertama kali aku mengajar kelas belakang walaupun sebelum ni aku dah pegang banyak kelas. mungkin ilmu keguruan belum mantap. tapi buat masa ni, aku tak tau lagi macam mana nak tawan hati depa ni. 

any idea?

oh yep, tadi dah belikan jubah untuk mak! cadangnya nak cari baju melayu untuk abah pulak, warna nak bagi sedondon dengan mak. insyaALLAH. semoga Allah murahkan rezeki aku sebab ada perancangan besar hujung taun ni dan nak guna banyak duit! perancangan apa? wait and see :))


2 comments:

crazyhorsea said...

hoho...bakal guru cemerlang

nik ros said...

byk dugaan jd cikgu ni.kena byk bersabar kan.