Friendly Friends

April 8, 2012

..........

assalamualaikum

pukul 12.53 pagi. sangat mengantuk. rancangan mengajar tak buat lagi. bahan bantu mengajar toksah cerita la. habislah aku. nak mengajar apa siang nanti?

7 April 2012. Amir habis training di Pusat Latihan Asas Tentera Darat. tahniah bro. saya bangga dengan bro! apa lagi, belanja la. sebab dah kerja. saya ni masih belajar. kalau saya lapar, tolonglah belanja. dah terbau-bau sate ni. arghh

apa aku nak mengajar esok? topik litar selari dan litar siri. pastu nak ajar murid kenal komponen litar. ha, tu la aku kena ajar. nasib baik sejam je. aku lukis-lukis ajelah kan. esok mesti kena berebut nak masuk makmal. sebagai cikgu praktikum, hey, berani kau takmau mengalah? masuk kelas jela. tapi masuk kelas mana ada barang-barang nak set up litar. maknanya kena whiteboard + marker and talk jela. traditional classroom gitu.

sebenarnya rasa homesick. 

saya rindu mak abah dan adik beradik saya.  saya rindu nak tidur kat katil princess saya. saya rindu nak terbongkang tengok tv lepastu terus tertidur di rumah saya. saya rindu lunch di rumah saya. saya rindu kedai makan di area rumah saya. saya rindu kucing-kucing saya. saya rindu nak bersiar-siar kat kawasan rumah saya. saya rindu Abi. saya rindu Kangar. saya rindu Perlis

tiba-tiba saya nak nangis

abah dan mak, terima kasih sebab topup duit saku. sayang abah mak! lepastu kan, mak dan kakja, terima kasih sebab bagi duit suruh beli makanan ka murid-murid saya. mak siap buat kuih loyang/goyang/ros untuk murid-murid saya seramai 87 orang. mak kata nak buat kenduri

saya homesick

saya rindu

jahat betul dia tak call saya malam ni.

*subhanallah. sebaik saja ayat di atas habis ditulis, sy terus dapat mesej dr abg askar!*

1 comment:

uyaitusaya said...

mmg mengalir air mata kan bila keajaiban tu tjadi. kite baru teringat terus muncul. :') sbb tu kena selalu ingt. HAHA!