Friendly Friends

March 30, 2012

Mencari Dokoh

assalamualaikum

sila baca dengan betul. dokoh. bukannya tokoh. apa lagi  cokoh. eh cokoh tu apa ya? tiba-tiba masuk dalam kepala aku. sila maafkan aku kalau maksudnya tidak baik. 

aku suka sungguh tengok dokoh ni. anggun dan klasik. tambah-tambah kalau pakai dengan kebaya atau kurung pesak gantung. sangat mencerminkan kemelayuan. oh, ternyata jati diri aku sebagai melayu sangat utuh! kagum dengan diri sendiri.

bagi yang tak tau apa yang aku tengah cakap ni, meh aku nak tunjuk rupa si dokoh ni.



ha... dah tau kan aku maksudkan yang mana? kalau pengantin memang kerapla pakai dokoh ni.


aku google la lagi pasal ni. manala tau kot-kot nanti nak guna kan. haha. boleh jugak pinjamkan kat kawan-kawan kot-kot ada yang nak pakai masa bertunang. hampa pun, kalau teringin, boleh tengok kat sini. lawa-lawa dan murah berbanding kedai online lain.ala, lagipun buat apa nak pakai yang betul-betul silver atau gold kan. ada yang fake tapi sebijik pun cukup. bawak-bawak la berjimat, bak kata mak aku.

ishk! nak beli jugakla seutas. cikgu BM, ye ke seutas? ke sepasang? hee

1 comment:

ieda said...

rasanya org skrg dah banyak x guna dokah nie kan ;)