Friendly Friends

September 19, 2011

Public Speaking Competition 2011

assalamualaikum

baru sampai dari KL petang kemarin. penat. amat penat. lagi penat bila ada assignment kena submit hari ni. maafkan saya pensyarah yang terlibat, saya tak mampu nak selesaikan tugasan ni dalam masa kurang 24jam. saya akui pengurusan masa saya amat lemah. maafkan saya. saya janji saya akan hantar esok, lepas saya update blog ni saya akan terus sambng buat assignment. hihi
http://www.smileycodes.info

pasal public speaking? nampaknya rezeki tak menyebelahi aku. tapi to be honest, aku yakin aku dah buat yang terbaik. aku tak lupa sepatah perkataan pun untuk prepared speech dan untuk impromptu, aku rasa aku mampu elaborate 3 points, cumanya tak sempat nak conclude.

tapi aku sangat terkilan sebab untuk prepared speech, topik yang aku bawak tu terkeluar tema. tapi kami memang tak tau langsung! ingatkan temanya pasal Empowering Girls Power will Change the World. sebab tu aku cakap pasal Compassion tapi rupanya, temanya pasal Gender Bias. sedih. sedih amat. takleh tahan mata dari menangis sebab aku rasa aku dah all out! aku cuba beranikan diri dengan join competition ni. first time aku join benda-benda bercakap dalam english ni. setakat kuiz BI tu adala tapi tak perlu bercakap sangat. ni aku kena berdepan dengan khalayak yang ramai. tambah-tambah bila impromptu, kami kena bercakap depan Duli Yang Maha Mulia Raja Perempuan Muda Perak. nervous tau!

ada benda dalam hidup ni yang bila kita tau kita main-main, kita takkan frust bila tak dapat. dan aku tak boleh terima aku tak dapat sebarang tempat sebab aku totally out of topic. tapi aku takkan salahkan sesiapa atau apa-apa sebab aku apat pengalaman yang orang lain tak dapat. menyertai public speaking peringkat kebangsaan berbekalkan penguasaan bahasa Inggeris yang ciput. dapat sijil dan voucher buku MPH. bolehla aku beli buku Thanks for the Memories karya Cecilia Ahern yang aku idamkan dah lama tu!

oh, btw, semenjak Amir takde, aku dah mula abaikan henset Celcom tu. cuma pegang Maxis je sebab maxis tu untuk family. agaknya tak topup Celcom seminggu pun takpe! abg, jangan risau. hidup baik-baik. i am a big girl. and big girl doesn't cry. :)

No comments: