Friendly Friends

May 1, 2011

Tips Mengenal Siapakah Nuffnang

assalamualaikum

mata berdegil.tak mau pejam.amir pun dah tak larat tunggu aku.dia tidur dulu.takpela.tahu abang letih.apa-apa pun,terima kasih pada mata yang degil sebab tergerak hati nak bercakap tentang nuffnang.sebenarnya kawan-kawan ada bertanya apa tu nuffnang dan macam mana kita boleh buat duit dengan nuffnang tapi aku tak sempat nak jawab.April menyesakkan dada.Alhamdulillah dah masuk Mei,bulan penuh warna-warni InsyaAllah.

Apa tu nuffnang?untuk blogger,alang-alang kita dah online setiap hari,baik kita daftar nuffnang agar online kita tak sia-sia.walau sekali masuk sikit-sikit,syukurlah.pastu fikir macam mana nak tingkatkan pendapatan.

menurut pemahaman aku sebagai manusia kerdil yang kadang-kadang selalu salah faham,pendapatan kita melalui nuffnang ni dikira melalui dua cara,1 ialah klik kempen (0.25 sen per click) dan pendapatan terumpuk (bufferd earnings).tapi yang nak kira masyuk ni,buffered earnings (BE) la.kalau kita dapat BE ni,orang tak payah klik iklan tapi memadai dengan berusaha menarik visitors ke page kita.hipotesis yang diterima ramai ialah semakin tinggi bilangan visitors (traffic),semakin tinggi pendapatan kita.tapi nuffnang sebagai orang tengah akan pilih blog-blog yang jadi anak ikan dia untuk dapat BE ni.bila BE dah habis,dia akan jadi ME (metered earnings/ pendapatan meter) dan waktu ni barulah kita akan tambah lihat perubahan pada total earnings kita.kalau berjaya kumpul duit yang banyak masa kempen tengah jalan,tinggi la earnings kita.

okee.soalan seterusnya.bagaimana kita nak pasang nuffnang?oh simple ja.pegi kat add adds,pastu copy je.haha.adoii.aku rasa better hampa refer kat sini, sini, dan lain-lain.

membantu ke?hadoi

No comments: