Friendly Friends

May 22, 2011

Pintu ke Neraka

assalamualaikum

sapa baca surat khabar hari ni? berita harian kalau tak salah. ada 1 artikel yang betul-betul menarik perhatian iait beberapa tempat di seluruh dunia yang digelar Pintu ke Neraka! bagi yang tak sempat baca, aku kongsikan di sini beberapa daripadanya
1. Bisti Badlands, New Mexico
tempat ni takdelah menakutkan sangat sebenarnya melainkan bila kita memikir bahawa di sinilah tempatnya dinosaur bersemadi. just name it, trex? semua ada. bayangkan cerita Jurassic Park dan pasti kita akan gerun berada di sini!

2. Socotra, Yemenpokok-pokok di Socotra ni memang aneh-aneh. perhatikan dahan dan ranting depa, semuanya menghala naik ke atas. kita akan terasa macam berada di satu tempat asing yang penghuninya juga sudah pasti bukan manusia!

3. Darvas, Turkmenistantell me! sapa rasa benda ni tak cukup menggerunkan! tak tercapai dek akal kalau di dunia dah dipertontonkan tempat sebegini dahsyat, macam mana pulak penghujungnya nanti?

* ni semua peringatan...


6 comments:

mamawana said...

aSSALAM,

Gerun??! Tapi remaja2 Melayu sana sini bangga merempit, dadah, buang bayi macam tak takut langsung pada pintu NERAKA. errr...relevan ker?

purpl3h0lic said...

WALLAHUALAM . .
smue nie tande2 kiamat nak dekat . .
kite akan hidup hnye sdetik sahaje lagi . .
beringtlah kepade smue manusie . . (''.)

Cahaya Mama said...

ya Allah,anehnyaa,..sume mnakutkn,.siyes,.rse berdosa bile fkir blk,kite sbg hamba Allah xpunya ilmu dan amal yg ckup lg untuk ke syurgaNya,.ya Allah,takuttt,..

zmah said...

Betapa HEBAT ciptaan ALLAH!

f i f y said...

Masyallah....takutnye...besarnye kuasaNya an..

iamnotastoryteller said...

aku baca!!!