Friendly Friends

April 11, 2011

Jom Kahwin Bawah Pedang

assalamualaikum

dalam banyak-banyak tema perkahwinan,aku bukannya tertarik dengan tema kahwin dalam taman atau fairytale atau tradisional atau apa-apa yang lain tapi aku sangat suka tengok orang kahwin bawah pedang.yelah..tak semua berkesempatan dan berpeluang kan...kalau nak jugak,carilah husband yang kerja polis atau tentera.barulah dapat kahwin bawah pedang!

wow!sumpah glemer!rasa macam rombongan diraja yang diarak je.aku selalu fikir,kalau dah pengantin lelaki pakai sut tentera,kita yang perempuan ni mesti kena pakai putih jugak kan kalau nak matching?eehmmm.maknanya kalau tringin sangat nak pakai warna silver misalnya,kena pakai kat rumah pengantin perempuan la kan?

tapi memang smart sangat la kahwin bawah pedang ni...sebelum tu nak naik kereta kuda yang dihias indah..pastu bila sampai kat gerbang depa rumah,disambut dengan temakan meriam takpun paluan kompang pun jadilah...pastu diarak lalu atas red carpet bawah pedang.wawawa!teringin teringin!

*siapa makan cili,dia yang terasa pedas.kamu,cepat jadi pegawai tentera!hehehehe

No comments: