Friendly Friends

March 28, 2011

Kewangan Diri Tak Stabil

assalamualaikum

hehe.baru aku perasan yang aku tak update blog dah dua hari.memang sibuk dengan assignment tapi ada sesuatu yang lebih buruk berlaku hari Sabtu baru-baru ni.
pagi tu aku bangun pukul 5..cadangnya nak berdikit-dikit buat report fizik.aku tak tidur balik sampaila pukul 10 pagi..pastu aku bukak la google aku klik 1 webpage ni dan dummmdummdummm!!!laptop diserang malware!!
menangisla aku tak berlagu..

lunch hari tu pon berteman kucing sebab paah tak makan...sobsobsob

jangankan nak buka internet,aku nk menaip report pon dia block.last-last aku bawak pegi format laptop.RM30.00.okee.thanks to Akmalina ngan Paah sebab melapangkan diri bawak aku pegi ambil laptop malam tu.

disebabkan tension,aku order chicken chop.paah order nasi ayam sizzling.lina ambik kueteow tomyam.berapa banyak aku habis dalam sehari?

RM30.00 + RM3.00 (Lunch) + RM13.00 (Dinner) = RM46.00 

esoknya pulak,awal-awal pagi,aku nak print report.alangkah terkejutnya bila printer pulak rosak.innalillah..hebatnya ujian semester ni..aku try ejas ejas,paah try ejas ejas,tak boleh jugak.bila bawak pegi repair di kedai kemarin juga,dia cakap yang cartridge dua-dua dah rosak dan kena tukar...

RM48.00 ( ink hitam) + RM57.00 ( ink berwarna) + bihun sup (RM3.00) + lunch (RM2.50) = rm110.50

tengok,dalam masa dua hari aku guna berapa??
oh..

No comments: