Friendly Friends

February 10, 2011

Kembali Bersatu

assalamualaikum
kembali bersiaran setelah hampir seminggu menyepikan diri
bukan apa,cuma agak sibuk
bukan sibuk dengan tugasan atau tutorial tapi sibuk dengan bisnes yang semakin menggalakkan
syukur Alhamdulillah
nak berniaga kena pandai cari peluang
macam sekarang,scholarship baru masuk,kawan2 poket tebal
aku pun makin giat la promote barang2 aku jual
Alhamdulillah..komisen yang dapat boleh sara makanan aku sebulan :)
pastu malam-malam,aku jual rojak pulak
seronok dengar orang puji rojak kita sedap
ada masa,tak sempat nak bawak jual bilik ke bilik,dah ada orang mai cari kat bilik kita
aku berbisnes partner dengan roommate aku,farah izzati
cadangnya pasni kalau ada event apa-apa,kami nak sewa gerai
nak kolaborasi dengan Ain dan Fasihah,ustazah
pastu nak beli apron khas.chewah!
nak jual rojak,cucur bilis,air,nugget + sosej goreng
pastu Ain nak jual baju muslimah dia
baguslah
aku pulak nak letak aksesori wanita
seronok kan berniaga ni?
sekarang pun aku dah jadi dealer Avon
segala macam benda aku nak jadi dealer
last-last kena deal dengan bank nak bukak bisnes lagi besar.chewah!
amin..
doakan aku
doakan impian aku nak buka restoran jadi kenyataan.


untuk menjadi usahawanita berjaya,kita seharusnya serius dan berani mengambi risiko

p/s: aku masih seorang guru Sains yang berhasrat untuk membentuk modal insan kelas pertama :)















2 comments:

blackrosehunter said...

wah..jd businesswomen ea skrg..

Mas Ayu said...

hehe...good luck..