Friendly Friends

February 24, 2011

Kami Blogger Utagha!

assalamualaikum
yeah!
cheq dah join group Kami Blogger Utagha!

bahasa moden: meh aku nak gtau korang.aku asal dari Abi, Perlis,satu tempat yang banyak cawangan.kenapa aku cakap macamtu?sebab kat Abi ni ada banyak Abi.macam kampung aku,Abi Pokok Jawi.yang jalan yang pegi Taman Ular ngn Bukit Ayer tu.pastu ada Abi Tok Hashim,Abi Batas Paip,Abi Tanjung Sila,Abi Kurong Batang,Abi Kampung Machang,Abi Kubang Badak..segala macam Abi yang korang nak pun ada!errr.kecuali Abi Hurairah.yang tu kena mintak izin hantu Kak Limah dulu.

haha

bahasa Abi: mei aku nak habaq kt hampo.aku mei daghi Abi,Peghelih,satu temphaq yang ado banyok cawangan.awatnya aku kata lagu tu?sebab kat Abi ni ado banyok Abi.macam kampong aku,Abi Pokok Jawi.hok jalan dio p Taman Ulaq dengan Bukik Ayaq tu.pahtu ado Abi Tok Hashim,Abi Batahhh Paiq,Abi Tanjong Silo,Abi Kurong Batiang,Abi Kampong Machiang,Abi Kubang Badok.segalo macam Abi yang hampo nok pon ado!errr..kecuali Abi Hureiroh.hok tu keno mintok izin hantu Kok Limoh dulu.

haha.actually,aku pun tak tau macam mana bahasa Abi jadi lagu ni.tapi ramai kawan-kawan aku cakap,Abi adalah tempat yang bahasa dia paling unik di Perlis.mai la rumah aku.hampa takkan paham orang kampung aku cakap apa.haha


yeah!cheq blogger utagha!kepada yang belum join..joinla!nanti senang kalau kita nak buat gathering.
terjah di http://nurrcahaya.blogspot.com/2011/01/kami-blogger-utagha.html dan di group Kami Blogger Utagha di facebook!


3 comments:

Kakzakie said...

Qirah,

Kakak tak boleh join la ye sebab kakak dok nun di selatan tanahair. Memang susah nak faham dialek utagha kan....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hye dear..

thanks join KBU..

Sory GK terjah sini lambat...

=)

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii cheQ.selamat datang na.. WE ARE FAMILY.

salam kenai,
nadh..