Friendly Friends

January 19, 2011

My Favorite Movie: 3 Idiots

dalam banyak-banyak movie yang aku pernah tengok,aku bagi full marks untuk movie ni:


yeah!clap2 to 3 idiots!cerita hindustan yang bukan sekadar menari gelek nampak pusat terdedah aurat mata bulat hidung mancung tu tapi banyak sangat yang bagus boleh kita belajar dari cerita ni.pasal hebatnya ilmu sains..hebatnya nilai persahabatan..hebatnya ilmu sampai sanggup menyamar untuk mendapatkan ilmu..hebatnya kuasa cinta..semua macam la.tapi untuk sorang bakal pendidik macam aku,aku belajar yang tugas sebagai guru adalah satu tugas yang mulia..tugas mendidik dan memimpin ni perlulah dilakukan dengan minat dan kesungguhan,barulah akan membuahkan hasil yang lumayan.


hero utama dia Aamir Khan yang cute bersama 2 orang lagi sahabat baik dia.heroin pulak Kareena Kapoor.tengokla.sangat-sangat tak rugi!

4 comments:

crazyhorsea29 said...

aku suka crita ni. genius giler. dia pu jadi cikgu jgk kot last2.

Ajie Mohd Tahir said...

yeah!gile inspiring!llgi utk student.

Zhafran Vengence said...

cerita pasai kehidupan budak engineering..he3 ;)

ps:last2 di jadi cikgu dengan jadi seorang inventor sampai org nk beli alat rekaan dia.. :)

paradoks hati said...

cite ni mmg sangat best.. :)