Friendly Friends

November 12, 2010

Apa itu DOTA??

asal aku bukak facebook je,ada boy cakap pasal dota.pegi page kawan lain juga ada cakap pasal dota.aku mana nak tau..amir mana layan benda-benda macam tu..pastu ada pulak sorang kawan ni cakap,dota tu adalah singkatan untuk Dunia Orang Tanpa Awek.eh2,cakaplah betul2 dota tu apa!!

disebabkan curiosityaku yang tinggi,aku pun pegi jumpa bomoh.nama beliau Google...
ini jawapan beliau:

- ‘custom map’ dari Warcraft 3 (Games strategi).
-  Utara (scourge) melawan selatan
(sentinel).
- Tujuan dari team adalah
menghancurkan base musuh.
- Dalam peta ini, akan muncul creep dari
base masing-masing, creep dari kedua
pihak akan bertemu di tengah. Bila tak
diganggu, maka pertarungan ini akan
berlangsung imbang. 
- Pada saat yang sama,
pemain akan memilih ‘hero’ tersendiri.
Dalam dota, ada sekitar 89 hero (map
terbaru 6.50). 
- Tiap hero punya
keunikan sendiri dan mempunyai peran
tertentu dalam tim.
- Hero dalam dota sendiri dibahagi dalam 3
kategori: Agility, Intelligence,
Strength. 


 oooohh..best2!aku suka game yg bergerak-gerak macam real ni!

 oohhh..patutlah boy minat sangat..haha

1 comment:

Zz~ said...

wahhh terstop kejap dekat post ni,
jarang ada pompuanyang buat review or nak tau pasal dota ni..
I'm amazed!! good job. orang pun main dota, jom main!! best..haha