Friendly Friends

October 19, 2010

alhamdulillah..ini hadiah yg aku tunggu!


alhamdulillah..
walau aku pernah rasa down yg amat sem ni,tapi alhamdulillah..
BI essay assignment aku, Mr. Faharol announce as the best.alhamdulillah..rasa sangat bersyukur..kenapa?sebab masa nak wat tu laptop aku meragam.xleh on langsung.aku plak x wat draft..esok dh kena submit..akhirnya aku tidur dalam keadaan frust yang amat..esoknya bangun pukul 6.15 pagi,pinjam laptop paah,terus menaip tanpa draft.aku wat dalam keadaan tawakal je masa tu.pastu,sempat lagi tolong editkan essay paah..alhamdulillah..

moral of the story:
jangan pernah mengalah.kita tak tahu apakah yg telah ditakdirkan untuk kita.tapi jangan pernah berhenti untuk mencuba yang terbaik. satu lagi,jangan kedekut ilmu. ada org mungkin takut kawan2 dia akan jadi pesaing dia..tp sesungguhnya,ada rahmat di setiap balik kejadian..alhamdulillah...

ni mungkin hikmahnya aku apply TESL tapi xdapat..kalau aku dapat TESL,aku takkan gunakan BI dan subjek2 sebahasa dengannya untuk bantu aku score PNG yg bagus untuk final exam. kalau aku dapat TESL, mungkin aku xdapat membantu kawan2 tapi perlukan bantuan. bukan ke tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima?

2 comments:

^linas^ said...

wow....congrats...

syaqira said...

thnks lina!jgn lupa kopok leko
haha
pastu pasni smbung mn?