Friendly Friends

July 24, 2010

penat dan penat dan penat

*great and heavy thinker*

lama rasanya tak nulis blog.semenjak laptop aku wat hal demi hal,aku rasa malas nak nulis blog.kalau pon hanya yang pendek2 je.
(tiba-tiba,lampu modem berkelip2 berwarna merah menandakan signal sangat slow...)
kenapa ya?
tiba2 jugak sekarang intrnet disconnect.aku pon terus menaip tanpa menghiraukan internet yang bengong.hahaha
sekarang tengah buat kerja science sebenarnya..tapi aku n my geng jadik sangat blur..semester ni kena kaji tentang silibus sains sekolah rendah..kena pinjam buku teks sekolah rendah..tengok sama ada dia selaras tak dengan aim dan objectives primary science curriculum..susah kan?sama ada skills dia..contents..dan apa penekanan yang diberikan untuk meningkatkan kefahaman dan penghayatan pupils towards nature of science..haha.sorry la narshiela saad,aku punya entry kali agak akademik tp takat ni je.hehe
td pagi teman kakja p beli tudung dia untuk dia punya konvo 6 ogos nanti..cadangnya 1 famili nak pegi..hehe.tapi aku xde baju la nak pakai..semua baju aku,aku dh mlantak pakai..haha.macam aku je yang na naik atas pentas amek ijazah kan..
ok..berbalik pada apa yang berlaku pagi td.lama gila kot aku menunggu dia pilih tudung..semuanya serba tak kena.haha.nasib baikla aku ni jenis suka shopping..kalau tak..haha
last2 dia amek selendang hijau yang ada garis hitam.sesuai la dengan baju dia yang hijau macam pokok padi muda tu.haha.tap proses nak memilih tu agak lama la..kalau aku,aku amek tudung biasa je.bawal.murah pon murah.ada kat makcik sorang ni,tudung bawal dia memang nombor 1 n believe me,harga dia hanya RM10!dengan batu yang berkilau,kain jenis A..aku rasa macam nak bli je semua kaler.hehe
jumpa anak makngah mas..faizah ngn syifa ke syaza pon aku tak cam.kembar.haha.tobat aku cukup payah nak cam kembar.
pastu g mrsm beseri..tengok adik yang kedua bawah aku.budak f1..besalah budak f1.aku ngn kakja masuk bilik dia sampai nak termuntah!nasib baik dia punya kawan sebilik pon sama.haha.ni first tym aku pegi mrsm beseri sebagai pelawat.haha.masuk2 je kami ngemas dia punya loker n katil n meja.masyaALLAH..aku rasa aku dulu pon tak seteruk tu.adoi..
rini balik ipda balik pas tak puas lagi nak makan n lepak2 kt rumah..bosan kn?tp balik kali ni agak terisila masanya,,sebab pagi jumaat tu p dusun ngn abah..kutip buah rmbutan yang dh merah meranum tu..pastu p shopping..p tengok anis..pastu mak abah kakja dok bincang pasl konvo kakja..bampik balik kot..n kami mungkin akan sewa kereta yang besar sebab viva tu kecik je.tak muat 1 famili nak pegi penang...
tiba2 rasa nak bhnti tulis
lenguh
nti sambung lain
wassalam

2 comments:

sHieLa said...

bilanya nak pi penang??
haha. why say sorry to me??? sbb tulis something yg agak akademik ke?? dush3. hg buat ak rasa mcm ak takmau lgsg baca menda2 berakademik nih. tapi kalau cmtu takpa la, sbb olahan hg. ni yg mcm dulu tu bukan olahan hg, olahan buku teks. hik3

Qirah Isa said...

mana hg tau olahan buku teks?
aku olah sendiri kot..
nama pon olah..pa da...