Friendly Friends

May 22, 2010

masih terasa hendak menulis?exam la maklang!

bismillahirrahmanirrahim..
perlu diingatkan sekali lagi bahawa aku bukan sorang penulis profesional n kreatif ek!
dulu selalu gak menulis smpai sorang sahabat penah tegO ake sbb nulis luahan ati dalam buku rujukan!hahaha..malu kOt!

besday aku baru je lepas..skrg dh umO 20tahun..2O??datok..dh bule kawen!hahaha..alhamdulillah..ALLAH masih beri kesempatan buat aku untuk melihat dunia..bernafas di bumi-Nya..aku bersyukur ya ALLAH..

malam besday tu Zatil wish..Zatil Aqmar Abdul Wahid..yang paling best,kami dok mengimbau kenangan celebrate besday masa zaman kt skOlah..ape lg beb..emO ah..nangis2 aku dibuatnya..rindu seyh..tringat dulu..malam nak besday je mesti aku jadik berdebar-debar..sebab sahabat-sahabat tercinta,Shiela..Nada..As..Asiah..budak2 Wira n Revo n sape2 ajeh yang tringin nak jOin akan tabuh kita!akan terhasillah adunan menarik air clorox+softlan+nila+shOwer gel+ubat gigi yang diadun dalam baldi dan akan dicurah kt kita.hahaha.kadang2 tu ada la yang nk wat gempak..diikatnya mata kita...diheretnya kita ke rata2 tempat..pastu soh kita ngku sapa yang kita suka..mcmne aku tahu??aku dh terkena la wei!!!

dalam keadaan lencun..nak masuk dom,ada la pulak makgate..tahan xbagi masuk..kalau nak masuk kena nyanyi lagu Negaraku kuat2..hahaha..tebal muka seyh!then,masuk je dorm (HICOM), habis tudung2 aku depa ikat wt perhiasan bilik!arghh..hahaha..loker aku dh xde isi.katil aku tunggang terbalik..tp yang bestnya,dalam proses mengemas loker,ada a jumpa hadiah yang sengaja kawan-kawan selit bawah timbunan baju2 aku yang depa sendiri serakkan..(^_^)

well..
tu zaman dulu..
sekarang?
rasa macam x segirang dulu..
hehe
pape p0n..thnks pada sahabat-sahabat lama yg masih mengingati..
aku sangat2 menghargai...

thanks for the memories..



hujan itu rahmat(^_^)

bismillahirrahmanirrahim..
meh nk menulis sikit pas Narshiela Saad cakap blog aku ni akademik sgt!
bukan niat mcmtu la makngah..
ni ha..sekarang ni musim exam..mau taknya kena stadi la..
kalau x..mcmne nk jadik best student?iye x?
hahaha

langit masih mendung..hujan tak turun-turun..

dh byk hari dh bumi tanah merah kedah a.k.a BDA (nama yg lebih dikenali bg bebudak Jenan) ni mendung..tiba2 tringat janji pd seorang sahabat lama aku masa kt Jenan..time tu ujan lebat gle..macam pecah empangan kt langit tuh!aku dgn muka blurr-nye cabar si sahabat ni..masa tu petang..tingkatan 2 kalau tak salah.

"kalau hg berani,aku cabar hg turun dlm longkang tu!aku bagi nagi goreng ayam makcik Ohm (lebih dikenali sebagai NGA makcik Ohm.seringkali juga menjadi alasan kenapa boys Jenan fly malam-malam)

"ok je.." ujarnya sambil tersenyum lebar..membayangkan keenakan NGA makcik Ohm..

maka si sahabat pon turunlah ke dalam longkang yg terletak di hadapan Makmal Bestari yg airnya mengalir sangat deras..laksana air terjun Bukit Ayer..
datok!!
basah kain sekolah dia..
aku tiba-tiba rasa bersalah..
lagi bertambah kebersalahan itu apabila sampai sekarang..janji itu masih belum dapat aku tepati..hehe
(bersalah apenya kalau gelak kambing gini!^^)
sorila beb..jumpa bila-bila karang,aku janji carikan hg NGA!

yang paling teruk,kasut sekolah dia lekang pastuh!

langit masih mendung..hujan masih tak turun-turun..

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kehadiranmu

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah